The Planning Board approved an application by athenahealth to open a medical facility in the former Bank of America child care center at its meeting Oct. 2.

The board completed its initial review of the project Sept. 11 and expressed concerns over the number of handicap spaces being proposed for the new parking lot, which would have a total of 90 spaces. The initial plan included four handicap spaces, which met the zoning requirements; however, due to the nature of the facility the board thought additional spaces would be beneficial, according to previously published reports.

At the Oct. 2 meeting Will Gartley of the Camden-based engineering and surveying firm Gartley and Dorsky told the Planning Board the new plan included two additional handicapped spaces to the left of the building entrance and striping the road leading to the parking lot to indicate it is two way.

Sara Levy of athenahealth attended the meeting to address questions over the operations of the building. Levy told the board the facility would be a family practice that would cater to both athenahealth employees and the surrounding community.

"The intention is for it to be a family practice medical facility," Levy said. "It would help service the individuals that work at athena and also serve as an opportunity to learn from our clientele and the functionality they have."

Levy said that no existing practice has a formal agreement to run the facility, but that option was "on the table." She also told the board that no signage on Routes 3 or 52 is planned.

The board approved the application with a unanimous vote. It will accept final findings of fact on the application at its Oct. 9 meeting.

Seahorse Stables approved

The Planning Board gave conditional approval to Seahorse Stables LLC to construct a stable, indoor riding arena, outdoor riding ring, hay storage barn and single family residence on Route 3 near Hayford Lane.

Cody Keithan of K Construction presented the board with the proposed plans. Keithan explained how the project would manage storm water, directing it away from the road through natural buffer fields designed to decrease flow.

One neighboring abutter spoke during the public hearing to ask whether the new storm water plan would increase water flowing toward her property. Keithan said that while a larger volume of water would be directed toward that property the buffers would decrease the overall flow of water across the property lines.

The board voted unanimously to give the project conditional approval.